FANDOM


250px-Seamus hbpclear.png

Šejmus Finigan

Šejmus Finigan (rođen 1979 ili 1980) bio je polukrvni čarobnjak, sin gospodina Finigana, koji je bio normalac, i gospođe Finigan, koja je bila veštica, što je šokiralo gospodina Finigana kada je saznao za to. Šejmus je bio grifindorski učenik na Hogvorts školi veštičarenja i čarobnjaštva. On je bio najbolji prijatelj Dina Tomasa. Šejmus je prvobitno sumnjao u tvrdnje Harija Potera da se Lord Voldemor vratio 1995. godine, kao što je i njegova majka takođe sumnjala u to. Međutim, on se eventualno pridružio Dambldorovoj Armiji na svojoj petoj godini, posle izvinjavanja Hariju. 1997. godine, Šejmus je nastavio svoje školovanje na Hogvortsu, iako je škola bila pod kontrolom Lorda Voldemora. Šejmus je opet postao deo D.A. na svojoj sedmoj godini i borio se na bici za Hogvorts. Njegov život posle Drugog Čarobnjačkog Rata je nepoznat.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki