FANDOM


Evanna-lynch

Evana Linč

Evanna je ušla u svet Harryja Pottera 2. februara 2006. pobedivši više od 15,000 devojaka širom Velike Britanije i Irske, koje su se prijavile za ulogu Lune Lo- vegood, u filmu „Harry Potter and the Order of the Phoenix“. Njena majka, međutim, nije verovala da Evanna ima mnogo šansi da osvoji tu ulogu, i stoga je u početku odbila da je pusti da ide na audiciju. Evanna je počela snimanje krajem februara na Leavesdean Studijama u Londonu. Njenu prirodnu tamnoplavu kosu, morala je da ofarba u svetloplavu za ulogu Lune. U međuvremenu, Evanna je postala veoma dobra prijateljica sa mnogim glumicama, kao što su Bonnie Wright (Ginny Weasley), Katie Leung (Cho Chang) i Afshan Azad (Padma Patil).

Evanna živi sa ocem Donalom, majkom Marguerite, starijim sestrama Emily i Mairead i mlađim bratom Patrickom u Termofeckinu, u Irskoj. Ona je na četvrtoj godini u ženskom koledžu, Greenhills, koji je u Droghedi u Irskoj. Pohađala je Osnovnu školu „Cartown National School“. Završila je kurs Teorijske Beletristike.

Evanna je veliki fan Harryja Pottera, i prema svojoj porodici, opterećena je serijama. Ima dve Harry Potter majice, i ima reči „I love Harry Potter“ naškrabane na svojim rukama. Ona je takođe naslikala svaki drugi nokat u plavo sa natpisom Harry Potter, a na svaki drugi zlatnu skrivalicu.

Dok je bila mlađa, stalno je pisala pisma za J.K. Rowling, a u jednom je napisala kako bi volela da glumi u filmovima o Harryju Potteru, ali da je sigurna da se to nikada neće desiti zato što živi u „Ovom Malom Mestu Koje Se Zove Termofeckin, Gde se Ništa Ne Dešava“. Na Evannino zaprepašćenje, Roulingova joj je odgovorila, rekavši „Nemoj biti tako surova prema Termofeckinu, sviđa mi se to ime! I ja dolazim iz malog dosadnog mesta.“. Evanna je oduvek sanjala da igra ulogu Lune. Ona i njeni prijatelji su jednom napravili snimak o njoj, i poslali u „Warner Brothers“, ali bez uspeha. Ona ima mačku koja se zove Luna i koja je imala mačiće, a jedno je nazvala Dumbledore. Bilo je i mače po imenu Crookshanks, koje je uginulo.

Dodatno o EvanniEdit

 • Evanna je vegeterijanac.
 • Sve knjige o Harryju Potteru čitala je po šest ili sedam puta.
 • Napravila je par minđuša kao rotkvice kakve nosi njen lik Luna Lovegood.
 • Njena soba je u narandžastoj boji i ima citate iz knjige obojene u tirkiznu.
 • Uživa u filmovima Tima Bultona.
 • Veoma voli životinje, i ima mačke koje imaju imena po likovima iz Harryja Pottera.
 • Redovni je posetilac „Mugglenet“ sajta, sajta za fanove Harryja Pottera.

FilmografijaEdit

 1. Harry Potter and the Deathly Hallows part II (2011) – Luna Lovegood
 2. Harry Potter and the Deathly Hallows part I (2010) – Luna Lovegood
 3. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) – Luna Lovegood
 4. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) – Luna Lovegood