FANDOM


Fler

Fler Delaker

Fler Izabel Delaker (rođena 1977) bila je Francuskinja, polu-Vila polu-veštica, ćerka Monsijera i Apolin Delaker i starija sestra Gabrijel Delaker. Fler je krenula na Bobatons akademiju magije 1988. godine. Od 1994. do 1995. Fler je bila bobatonski šampion za Tročarobnjački turnir. Fler se takmičila sa hrabrošću, ali Turnir je završio tragedijom zbog smrti Sedrika Digorija i povratka Lorda Voldemora. Sledećeg leta, Fler je počela privremeno da radi u čarobnjačkoj banci Gringots kako bi popravila svoje poznavanje engleskog jezika i počela je da se zabavlja sa Bilom Vizlijem. Njih dvoje su se kasnije verili i Fler je ostala u Jazbini na leto 1996. godine kako bi bolje upoznala njegovu porodicu. Fler je došla na Hogvorts odmah nakon bitke na Astronomskom Tornju 1997. godine, tokom koje je njenog verenika gadno iskasapio Fenrir Suri i naneo mu je trajne povrede. Par se venčao u avgustu iste godine, mada su venčanje prekinuli Smrtožderi nakon pada Ministarstva magije. Fler i Bil su izgradili sopstvenu kuću koja se zvala Školjokoliba i kasnije su pomogli Hariju Poteru, Ronu Vizliju i Hermioni Grejndžer da nastave traganje kada su pobegli iz palate Melfojevih, pruživši im utočište. Fler se zajedno sa svojim mužem borila u bici za Hogvorts 1998. godine. Nakon kraja Drugog čarobnjačkog rata, Bil i Fler dobili su troje dece: Viktoar, Dominik i Luisa.

BiografijaEdit

150px-Fleur Dealcour promo

Fler iščekuje rezultat vatrenog pehara

Bobatons Akademija MagijeEdit

Fler je odrasla u Francuskoj zajedno sa svojim roditeljima i sestrom Gabrijel i krenula je na Bobatons 1988. godine.

Tročarobnjački TurnirEdit

1994. godine, zajedno sa direktorkom Bobatonsa Madam Olimpom Maksim i nekolicinom ostalih bobatonških učenika, Fler je doputovala na Hogvorts školu veštičarenja i čarobnjaštva kako bi učestvovala na Tročarobnjačkom Turniru. Kada je tek došla na Hogvorts, Fler se podrugljivo nasmejala govoru Albusa Dambldora, i zamolila je Rona da joj doda "bouillabaisse".

Fler je ubacila svoje ime u Vatreni pehar, i tokom Noći veštica, izabrana je za Bobatonškog šampiona. Dok je čekala uputstva u maloj sobi iza Velike sale, saznala je da je Vatreni pehar izabrao i četvrtog šampiona - Harija Potera. Isprva, mislila je da su ga poslali kako bi pozvao šampione da se vrate. Kada joj je Ludo Torbar rekao šta se desilo isprva je mislila da se on šali, ali zatim je bila iznenađena i uvređena zbog toga što će dopustiti njemu da se takmiči iako je samo "mali dešak". Pre prvog podviga, Fler je učestvovala u ceremoniji odmeravanja štapića koju je predvodio gospodin Olivander, koji je rekao da je njen štapić "nesavitljiv". Njen ulazak u Tročarobnjački Turnir bio je pod senkom u "Dnevnom proroku", zbog učešća Harija Potera, i jedino Flerino spominjanje bilo je u poslednjem redu članka - Rita Skiter čak nije pravilno napisala njeno ime.

Prvi podvigEdit

Madam Maksim je upozorila Fler da će prvi podvig biti zmajevi i Fler se sa time suočila 24. novembra 1994. godine. Morala je da se suoči protiv uobičajenog velškog zelenog zmaja i bila je druga na redu. Boreći se protiv zmaja odmah posle Sedrika Dugorija, uspela je da ga namami transom spavanja. Međutim, zmaj je šmrknuo i izbacio mlaz vatre koji joj je spalio suknju.

Božićni bal i drugi podvigEdit
180px-Fleuryule

Rodžer Dejvis i Fler Delaker na Božićnom balu.

Kako bi pronašla partnera za bal, Fler je pokušala da oproba svoj šarm na Sedriku Digoriju, ali on je tada već pitao Čo Čang. Pošto je nesvesno bio uhvaćen njenim Vilinskim šarmom, Ron Vizli ju je spontano pitao da ide sa njime na bal i pobegao je i pre nego što je dobio odgovor. Konačno, Fler je izabrala kapetana rejvenkloovskog kvidičkog tima, Rodžera Dejvisa, kao partnera i on je bio potpuno obuzet njenim šarmom. Fler i Rodžer, zajedno sa ostalim šampionima i njihovim partnerima, otvorili su ples Božićnog bala. Kako je noć prolazila, Fler i Rodžer nestali su u bašti, u ružinom cveću, gde su imali svoje romantične trenutke.

180px-Fleur Delacour using a Bubble-Head Charm for the 2nd Task of the 1994 Triwizard Tournament

Fler tokom Drugog podviga

24. februara, Fler je učestvovala na drugom podvigu. Fler je rešila zagonetku zlatnog jajeta, shvativši da će morati sat vremena da provede i diše pod vodom i koristila je čin kojom je stavila mehur oko svoje glave. Tokom podviga, napao ju je Grindilo, i bila je primorana da se povuče. Kada se vratila na čvrsto tlo, Fler je saznala da je njena sestra, Gabrijel, bila "zarobljenik" koga je morala da spase i postala je veoma zabrinuta za Gabrijelinu bezbednost i osećala je krivicu što nije uspela da prođe podvig. Bila je preserećna kada se Hari, odlučan da spasi sve zarobljenike, a ne samo svog, vratio zajedno sa Ronom i Gabrijel. Zahvalila se i njemu i Ronu, poljubivši obojicu u čelo. Kada je saznala da je dobila dvadeset pet poena, priznala je da zaslužuje nulu. Posle ova dva podviga, Fler je bila poslednje mesto pred Treći podvig.

Treći podvigEdit
180px-Fleurthird

Fler u lavirintu tokom trećeg podviga.

Fler je, zajedno sa ostalo troje šampiona, saznala od Ludoa Torbara da će treći podvig biti lavirint smešten na terenu za Kvidič. Na dan trećeg podviga, Fler su posetili njeni roditelji koji su bili pozvani da gledaju poslednji podvig Tročarobnjačkog Turnira. Tada je Fler prvi put videla Bila Vizlija i on ju je privukao.

Na dan trećeg podviga Fler je poslednja ušla u lavirint, iza Harija, Sedrika Digorija i Viktora Kruma. Međutim, zbog učinka Bartija Čučnja koji je bio maskiran u Alastora Ćudljivka, Fler nije dugo opstala. Želeo je da Hari dotakne Kvidički kup kako bi ga odveo ka Lordu Voldemoru i obezbedio njegov povratak. Kako bi to omogućio, Čučanj je pronašao Fler u lavirintu pomoću Ćudljivkovog magičnog oka, i povredio ju je. Hari ju je čuo kako vtišti iza vinskih redova i bacio je crvene varnice u vazduh.

Nakon Tročarobnjačkog Turnira i ubistva Sedrika Digorija, Fler je prisustvovala Oproštajnoj gozbi koja je služila kao spomen na Sedrika. Napustila je Hogvorts dan kasnije i oprostila se sa Harijem rekavši da se nada da će ga ponovo videti i da će se verovatno vratiti u Englesku da popravi svoje poznavanje engleskog jezika.

Rad za GringotsEdit

180px-Fleurburrow

Fler Delaker u Školjokolibi

Tokom leta 1995. godine, Fler je jedno vreme radila u čarobnjačkoj banci Gringots. Ponovo je srela Bila Vizlija, koji se vratio iz Egipta i počeo da radi u banci kako bi pomogao Redu Feniksa i njih dvoje počeli su da se zabavljaju. Bil i Fler zabavljali su se godinu dana dok je Bil nije zaprosio. Fler je pristala, pa ju je Bil 1996. godine doveo u Jazbinu kako bi upoznala njegovu porodicu. Bila je ushićena kada je saznala da će Hari ostati kod Vizlijevih ostatak leta. Međutim, njena zatupljena i otvorena priroda i kritički stav doveli su je u konflikt sa ženskim članovima porodice Vizli. Gospođa Vizli nije nimalo brinula za nju i mislila je da nije dobar izbor za njenog sina. Džini je nije volela zbog njenog opšteg stava prema svemu i čak joj je dala nadimak "Flegma", iako ga nikada nije izgovarala pred njom. Ipak, Bil je i dalje tolerisao Fler. Može biti da je njeno Vilinsko nasleđe ugrozilo slaganje sa ženskim članovima, jer muški članovi nisu imali ništa protiv nje. Te godine je provela Božić sa Vizlijevima i veoma je nervirala gospođu Vizli zbog toga što je vređala Celestinu Vorbek, pevačicu koju gospođa Vizli voli da sluša.