FANDOM


250px-Copia de 1273094665353 f.jpg

Lavander Braun

Lavander Braun je bila veštica i Grifindorski učenik na Hogvortsu. Bila je dobra prijateljica sa drugaricom iz spavaonice, Parvati Petil. Na svojoj trećoj godini, Lavander je počela da uči Pretskazivanje, predmet koji ju je fascinirao, i postala je prijateljski nastrojena prema profesorki Sibil Trilejni. Na petoj godini, Lavander se pridružila Dambldorovoj armiji, organizaciji koja je osnovana i vođena od strane Harija Potera, iako je u početku sumnjala u Harijeve tvrdnje o povratku Lorda Voldemora. Tokom svoje šeste godine, Lavander je izlazila sa Ronom Vizlijem, mada su kasnije raskinuli. Na svojoj završnoj godini školovanja, Lavander se pridružila novoosnovanoj i obnovljenoj D.A., kako bi se suprotstavila kontroli Smrtoždera nad Hogvortsom, i borila se u bici za Hogvorts, tokom koje je bila napadnuta od strane Fenrira Surog, ali spašena od strane Hermione Grejndžer i Sibil Trilejni. Pretpostavlja se da je Lavander preživela bitku za Hogvorts, iako je njen život kasnije nepoznat.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki